מדריך למטייל – טלפון ואינטרנט בפולין

 

בישראל אנחנו רגילים להשתמש בטלפון ובאינטרנט כל הזמן וללא הגבלה, אבל מה קורה שאנחנו יוצאים לחו”ל ? לא הרבה מאיתנו יכולים לשים בצד את הטלפון הנייד או הטבלט ולהתנתק מהעולם הוירטואלי, פייסבוק, טוויטר או Whats App .איך אנחנו יכולים לשמור על קשר עם משפחה בארץ, להיות זמינים לכל מה שמתרחש בעבודה או עסק, לבדוק אניפורמציה או להזמין בית מלון כשאנחנו נמצאים בפולין ? איך נשארים להיות מחוברים כשאנחנו בחו”ל ?

 

איך מחייגים לפולין ?

קוד המדינה פולין הוא 48+ . בדרך כלל, אנחנו מחוברים לאחד מהחברות וירטואליות שמספקות לנו שירותי שיחות לחול בזול ולכן צחייגים בצורה הבא:

operator cod (012,013…) —-48—— polish number

עם למשל, אתם רוצים לחייג למספר שלי הפולני – אתם מחייגים 012-48-533100636 , כאשר 012 זה דוגמה לקידומת של מפעיל שלכם לשיחות לחו”ל, 48- זה קוד של פולין ויתר המספר – זה מספר הנייד שלי שמלווה אותי בכל הנסיעות שלי בפולין.

אך מחייגים מפולין לישראל ?

מאוד תלוי בחברת סלולר שלכם , חבילה או תוכנית שלכם ומהמכשיר , אבל צורה “קלאסי” לחיוג היא :

+972 52 8023600

כאשר 972+ זה קוד של ישראל ( צריך לחייג כולל +) והיתר- זה מספר שלי ישראלי ללא 0 בקידומת. עם שכלול תכנולוגי , היום, אני למשל מחייג רגיל מהספר הטלפונים שיש לי בטלפון וזה מחבר אותי אוטומטי ( אני אישית נמצא בתוכנית שכוללת מחסה מסויימת של שיחות מוזלות ממדינות מסוימות בחול לארץ בחיוג ישיר).

ישנם גם אין ספור חברות שמוחרות כרטיסי חיוג מחול, כאשר עובדים על עקרון “שיחה חוזרת” : מחייגים רצף של מספרים שנמסרו לכם עם הכרטים ואת מספר טלפון רצוי בארץ, ליחצים על “חייג” וסוגרים. מייד לאחר מכן אתם מקבלים שיחה נכנסת שמחרבת אותכם למספר רצוי  ובזול יחסי.

SIM מקומי בפולין

עד לפני כשבוע , לקנות SIM עם חבילה בסיסית של אינטרנט ושיחות היה די פשוט. כפי שניתן לראות בתמוני – בכל חנות או תחנת דלק ישנו מדף שלם עם מבחר סימים מכל החברות וכל התוכניות. זול, קל ופשוט.

היום, זה נהיה קצת יותר מסובך – עם כניסתו של חוק החדש שמחייב לשייח כל SIM לאדם ספציפי ( וזה כמעמץ לשלוט ולפקח על שיחות באור החמרת מצב באירופה) , סים קרד מחייב הפעלה ראשונית ע”י המפעיל שחייב לראות את הדרכון שלכם.

למיטב ידיעתי , חלק מהסימים עדיים ניתן לרכוש ולהפעיל מייד ( בעיקר אלו שיש אלהם רק אינטרנט ללא שיחות) .

בפולין מתחרים זו בזו כ 10 חברות סלולר ולכן עם אין לכן העדפה נחרצת למפעיל כזה או אחר ניתן למצוא מרכז\חנות של אחד מהחברות האלו כמעט בכל מקום. את הידועים ביותר הם:

  • Orange – הסלוגן שלהם לאחרונה הפך להיות “ללא הגבלה”.
  • Play – השיחות ו- SMS בתוך הרשת ללא תשלום, הם מציעים שירותי אינטרנט במחירים נוחים.
  •  T-Mobile (Heyah) גם מציעים שיחות ללא הגבלה.
  • Virgin Mobile עובדים עם Play ומציעים מגוון רחב של תכניות.
  • Plus – מפעיל מאוד יקר. היתרון היחיד שלהם זה שיחות ללא הגבלה בתוך הרשת.

עלות של חבילה הנמכרת נע בין 5-25 זלוטי לחבילות שונות. חבילה מורכבת מ 2 הרכבים – חבילה ראשונית (סטארטר) וחבילה שניתן לרכוש בנוסף לסטארטר. שימו לב – ישנו תוקף די מוגבל לכל תוכנית ( שנספר מרגע של הפעלה הראשונה) – 7,14 יום וכו’

 

Whats App בפולין

כשמכניסים סים מקומי למכישר שלכם – Whats App, Viber מפסיקים לזהות אותכם כמספר שאליו רשומות אפליקציות ומציעות לצור חשבון חדש. מה עושים כדי לשמור על חשבון הישן ולהמשיך להשתמש באפליקציות רגיל?

אני לא יודע עד כמה הפתרון שלי יצירתי ואוטנטי, אבל אני תמיד לוקח איתי לחו”ל מכשיר נוסף, ללא סים .אליו אני מכניס סים מקומי ומקבל אליו אינטרנט 3G\4G. את המכשיר אני מגדיר כראוטר ( נקודת גישה ) וכבר אליו מחבר דרך WIFI כל שאר מכשירים וטאבלטים.

כך אני שומר על אינטרנט זמין וזול בכל המכשירים, לא מאבד חשבונות ומתנהל רגיל (כמו בארץ). רק צריך לשים לב, שהסוללה ב”ראוטר” מתרוקנת די מהר והוא צריך להיות כל הזמן בכיס או תיק שאיתכם.

צריך גם לשים לב, שSIM עצמו מגיע ב 2 גדלים ( רגיל ומיקרו) ועם אתם צריכים “ננו סים” – צריך לדאוג לחתוך אותו במקום עד לגודל מתאים.

מקווה שכתבה יעזור לכם להסתדר ולהבין כל מה שקשור לאינטרנט וטלפוניה בפולין. ישמח לענות על שאלות ולקבל עיצות שלכם בנושא.

אז אך לקנות סים בפולין ? סיכום

 

אני ממליץ ללקוחותי לפעול לפי שיטה פשוטה ובדוקה :

  • נוחתים
  • נגשים לקניון קניות הקרוב ביותר ( שפ בטוח ישנו אחד מה חברות סלולר)
  • ניגשים לדלפק, מציגים דרכון ויוצאים עם סים מקומי . מופעל ומוכן לעבודה. ( שימו לב ! לפעמים לוקח עד שעה זמן עד שהסים “נקלט” ומתחיל לעבוד, אבל מניסיוני – הכול מתחיל לגלוש ולהתקשר מייד , תוך מספר דקות ספורות)
  • תהינו מהטיול

 

IsraelRussia